Setmanari d'informació local - 138 anys

La campanya 'La justícia, també en català' oferirà cursos de llenguatge jurídic en català

55215

La campanya 'La justícia, també en català' oferirà cursos de formació de llenguatge jurídic en català dirigits a personal de justícia i a la ciutadania en general, amb l'objectiu de promoure l'ús de la llengua catalana dins l'administració de justícia i entre els diferents operadors jurídics.

La presentació de les noves accions de la campanya ha tingut lloc aquest divendres en un acte en què s'ha anunciat que l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) organitzarà diferents cursos de formació de llenguatge jurídic en català, segons ha informat la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports a una nota de premsa.

En concret, un dels cursos va dirigit al personal de l'administració de justícia, un altre és per a personal de l'administració pública i n'hi haurà dos que estaran oberts a la ciutadania en general.

Així mateix, han assenyalat que es posarà en funcionament un servei d'assessorament lingüístic, dirigit tant als professionals de l'administració de justícia com als operadors jurídics, i un pla pilot de dinamització lingüística a un partit judicial de les Balears, entre d'altres.

A l'acte de presentació han intervingut el president del Tribunal Superior de Justícia (TSJIB), Carlos Gómez, i el director del IEB, Llorenç Perelló, que ha apuntat que «aquestes accions només són algunes de les que es duran a terme al llarg del 2024». «Esperam anar avançant en un dels sectors en què actualment trobam més oportunitats de millora en l'ús de la llengua catalana», ha afegit.

Igualment, Perelló ha subratllat que des de l'IEB es treballarà per a «donar resposta a les demandes de l'administració de justícia i dels operadors jurídics» i per a incorporar nous actors al grup de treball de la campanya.

Segons han detallat, la iniciativa 'La justícia, també en català' va néixer en 2021, impulsada pel TSJIB, el Govern, la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia, el Col·legi d'Advocats, el Col·legi de Procuradors, el Col·legi de Graduats Socials, el Deganat dels registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de les Illes Balears, el Col·legi Notarial, i l'Obra Cultural Balear.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.