Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Denuncien el conseller de VOX David Gil per apologia del franquisme

Memòria de Mallorca ha denunciat aquest divendres que el conseller de VOX a Mallorca David Gil va fer apologia del franquisme al ple del Consell en referir-se al cop d'estat del 1936 com «l'última croada d'alliberament».

El discurs del conseller d'extrema dreta es va produir en el marc del debat d'una moció de MÉS per Mallorca que demanava la reposició dels senyals vandalitzats de les carreteres construïdes per presos republicans a l'Illa.

Per això, Memòria de Mallorca i Podem han presentat aquest divendres escrits a la Conselleria de Presidència del Govern en què adverteixen que el discurs de Gil va en contra de la Llei de Memòria Democràtica que tipifica multes d'entre 2.000 i 10.000 euros.

L'associació ha lamentat que el president del Consell, Llorenç Galmés, que no amonestés ni reprengués el conseller de VOX i exigeix una actuació ràpida i reparadora que garanteixi el compliment de la llei. Memòria de Mallorca es demana si el PP comparteix la idea que «la repressió perpetrada per les tropes feixistes del cop d'Estat i la posterior guerra i dictadura i que, només a Mallorca va causar més de 2.000 víctimes civils amb el resultat de mort, que va omplir les presons i va forçar amb treball esclau milers de presoners, que va provocar desaparicions forçoses, tortures, marginació i un llarg etcètera de violacions greus contra els drets humans corresponia a una 'croada d'alliberament'».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.