Setmanari d'informació local - 138 anys

Un àrbitre expulsa un entrenador del Petra: «Al rogarle que se dirija a mi en castellano, perpetúa su dialecto, llegando a comprender ciertas faltas de respeto»

56231

Nova actuació xenòfoba contra un mallorquí que s'expressa en la seva llengua. En aquest cas l'escàndol es va produir al poliesportiu de Petra Na Capitana, on s'hi disputava un partit de futbol entre l'aleví B del Petra i el Cardassar.

L'entrenador del Petra, Miquel Santandreu, va ser expulsat per parlar en català a l'àrbitra.

Concretament i segons la versió de l'àrbitra, durant el descans del partit, l'entrenador Miquel Santandreu, després de ser amonestat per adreçar-se al col·legiat dient que 'això és una vergonya!' i passar a parlar-li en català. Segons l'àrbitra li va 'pregar' que li parlàs en castellà, però l'entrenador en va «perpetuar en el seu dialecte» i tot i que no l'entenia, sí que va entendre «certes faltes de respecte» i va decidir expulsar l'entrenador.

La mateixa àrbitra ho explica així a l'acta: «En el descanso el entrenador titular Santandreu Estelrich, Miquel tras percibir mi comunicación en castellano y al ser amonestado por dirigirse a mi con tales palabras 'esto es de vergüenza', pasa a dirigirse a mi en catalán. Al rogarle que se dirija a mi en castellano, perpetúa su dialecto, llegando a comprender ciertas faltas de respeto, sin conseguir que cese, decido expulsarlo».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.