Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien que cavalls de galeres de Palma «malviuen» en un estable de sa Indioteria

Progrés en Verd ha criticat les condicions en les quals «malviuen» uns cavalls en un estable situat a sa Indioteria que, segons han assegurat, són de les galeres de Palma.

El partit animalista ha assenyalat que les condicions de l'estable incompleixen la Llei 1/92 i el reglament de transport de galeres. Així mateix, han assegurat que els cavalls no tenen llibertat de moviment, tampoc refugi davant pluges o vent i que dormen entre excrements i orinis o l'aigua de la pluja.

El president de Progrés en Verd, Guillermo Amengual, ha indicat, en aquesta línia, que els cavalls de la finca serien els de la galera immobilitzada el mes d'agost passat. «Això demostraria la despreocupació total de l'Ajuntament de Palma amb el benestar dels animals», ha considerat.

Així, ha sol·licitat la retirada definitiva de la llicència al conductor de la galera investigat per «la contínua reincidència en incompliments de normatives, lleis i maltractament animal».

El president de Progrés en Verd ha censurat també la gestió de l'Ajuntament, tant durant l'anterior legislatura com en l'actual. «Res canvia en el Consistori en relació als cavalls de les galeres. Ni els que hi havia abans ni els que hi ha ara són capaços de fer complir les lleis i normatives de protecció animal», ha postil·lat.

Segons Amengual, els cavalls no poden estar en aquest estable per un tema urbanístic i ha reclamat saber si estan registrats en el REGA. Igualment, el partit ha demanat que s'investiguin les ubicacions dels estables dels cavalls de les galeres.

En concret, ha demanat al Consistori que aclareixi on estan els estables dels cavalls de les galeres i que comprovi si compleixen amb les lleis, ordenances i reglaments urbanístics.

«Estam cansats de fer la feina de l'Ajuntament. Esperam que facin complir la llei als conductors de les galeres i comencin a retirar les llicències d'aquells que incompleixen la llei de forma continuada», ha conclòs Amengual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.