Setmanari d'informació local - 138 anys

Galmés considera «desafortunat» que el conseller de VOX es referís al cop d'estat com «l'última croada d'alliberament»

Memòria de Mallorca va denunciar el divendres de la setmana passada que el conseller de VOX a Mallorca David Gil (VOX) va fer apologia del franquisme al ple del Consell en referir-se al cop d'estat del 1936 com «l'última croada d'alliberament».

El discurs del conseller d'extrema dreta es va produir en el marc del debat d'una moció de MÉS per Mallorca que demanava la reposició dels senyals vandalitzats de les carreteres construïdes per presos republicans a l'Illa.

Per això, Memòria de Mallorca i Podem varen presentar escrits a la Conselleria de Presidència del Govern en què advertien que el discurs de Gil va en contra de la Llei de Memòria Democràtica que tipifica multes d'entre 2.000 i 10.000 euros. L'associació lamenta que el president del Consell, Llorenç Galmés, no amonestés ni reprengués el conseller de VOX i exigeix una actuació ràpida i reparadora que garanteixi el compliment de la llei.

Ara, una setmana després, el president del Consell ha comunicat que rebutja les afirmacions realitzades pel conseller de VOX. Unes declaracions que Galmés ha qualificat de «desafortunades» i que «l'equip de govern no comparteix en absolut».

Per això, Galmés ha anunciat que instarà en el ple del 14 de març que David Gil retiri les paraules sobre la Guerra Civil i el franquisme i així no constin a l'acta de la sessió plenària del passat 8 de febrer. En aquest sentit, Galmés demana disculpes «a qui s'hagi pogut sentir ofès» per les declaracions fetes pel conseller de VOX.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.