Setmanari d'informació local - 138 anys

Manacor inaugurarà una escultura pòstuma de Llorenç Ginard

L'Ajuntament de Manacor celebrarà un acte, el pròxim 2 de març, per inaugurar l'obra pòstuma de l'escultor local Llorenç Ginard, inspirada en la carrera 'L'home contra el cavall', situada en la plaça del Cós de Manacor.

El conjunt escultòric representa un esdeveniment que s'ha celebrat històricament a Manacor en diverses ocasions i fa referència al lloc on se situa, ja que la seva arrel etimològica prové del llatí 'cursu', és a dir correguda o carrera.

En un comunicat, el Consistori ha explicat que aquesta obra forma part del projecte de remodelació i dignificació d'aquest espai públic, el conjunt es completa amb marques numèriques, també de bronze, col·locades sobre el paviment de la plaça, que representen els metres que recorren el carro i l'atleta.

Aquest conjunt escultòric és l'última obra que deixa Llorenç Ginard (Manacor, 1935-2022) a la ciutat de Manacor. Altres obres de Llorenç Ginard que adornen l'espai públic de Manacor són, per exemple, l'estàtua d'un Moretó instal·lada en el Claustre de Sant Vicent Ferrer, l'estàtua a Simó Ballester que dona la benvinguda al Col·legis d'Infantil i Primària Integrats amb Ensenyaments Elementals de Música (Ceipieem) Simó Ballester, l'escultura dedicada a les treballadores de les perles de la plaça de les Perleres o la composició que presideix la plaça del Ebenista, dedicada al sector de la fusta.

La inauguració d'aquestes escultures pòstumes instal·lades en la plaça del Cós tendrà lloc dissabte que ve 2 de març a les 12.00 hores del migdia en un acte organitzat per l'Ajuntament de Manacor amb la col·laboració de la família Ginard Ferragut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.