Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma XXI denuncia «manca de transparència» de l'Ajuntament envers els informes sobre l'eix cívic de Cotlliure

L'associació Palma XXI ha criticat «manca de transparència» i «ocultació» per part de l'Ajuntament en relació amb el projecte de l'eix cívic de Cotlliure.

En un comunicat aquest dijous, Palma XXI ha fet referència a la renúncia per part de Cort l'octubre passat de 13 milions d'euros de subvencions per a actuacions a Cotlliure, argumentant que no s'havien complert els terminis i que hi ha «vuit informes que indiquen deficiències greus o que recomanen la seva desestimació», segons va apuntar el regidor de Mobilitat, Antoni Deudero.

«Ahir es va saber que només hi havia sis informes i que només dos d'ells eren desfavorables. Dels informes negatius, destaca el de la Policia Local, que rebutja el projecte de l'eix cívic fent referència als indigents instal·lats en un parc proper, afirmant que són 'un focus de conflictes, baralles, altercacions, sorolls, brutícia, tràfic de drogues i problemes seriosos de convivència veïnal'. Afirma, a més, que la supressió de places d'aparcament 'suposarà un augment considerable del nombre d'infraccions de circulació', ha assenyalat l'associació.

Per a Palma XXI, aquesta revelació «no només posa de manifest una falta de transparència per part de les autoritats municipals, sinó també una clara ocultació o minimització de les alternatives de solució que oferia el projecte». «Un exemple d'això és la col·laboració amb Carrefour, que manté el seu aparcament privat obert durant la nit per a l'ús del veïnat de la zona. Aquesta opció, que podria haver mitigat els efectes de la supressió de places d'aparcament, sembla haver estat ignorada o subestimada per part de l'Ajuntament», apunta l'entitat.

A més, remarquen que és «decebedor veure com l'actual consistori es refugia en l'excusa de la manca de temps per a justificar la seva negativa a acceptar el finançament, quan en realitat tenien l'opció de sol·licitar una pròrroga en els terminis, com s'ha fet en altres casos similars. Actitud que demostra una manca de compromís amb el desenvolupament de la ciutat i el benestar dels seus habitants».

«Tot això ens duu a qüestionar la veritable raó darrere del rebuig d'un finançament substancial per al desenvolupament d'un projecte que sens dubte hauria beneficiat la comunitat, amb qui s’havia consensuat el disseny a través del corresponent procés participatiu. A més, és preocupant veure com s'utilitza el pretext dels problemes de convivència i seguretat com a barrera per a la millora de l'entorn urbà», ha assenyalat Palma XXI.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.