Setmanari d'informació local - 139 anys

Samantha Hudson: «La ultradreta sempre va a per la cultura perquè aquesta és aliada de les identitats dissidents»

L'artista mallorquina Samantha Hudson, que recalarà aquest dissabte a Burgos amb la seva gira 'AOVE Black Label', ha advertit que la «ultradreta sempre va a per la cultura» perquè aquesta és «aliada de les identitats dissidents, els pensaments més progressistes i de les propostes més trencadores i subversives».

«Acabar amb això, tallar la llibertat i posar una mordassa és la seva estratègia», ha lamentat en una entrevista concedida a Europa Press amb motiu del seu espectacle.

Hudson, a qui el partit d'extrema dreta VOX va intentar vetar un espectacle a Fuengirola el 2022, ha expressat la seva preocupació per la censura en els darrers mesos a determinades propostes culturals en alguns municipis de l'Estat espanyol i ha assenyalat que les «polítiques feixistoides» miren la cultura perquè és «l'únic que poden gestionar» ja que «no tenen propostes més enllà de sembrar el terror i manipular amb fal·làcies i discursos d'odi».

«Tot això és intolerable», ha subratllat l'artista criada a Mallorca i referent LGTBI, que considera que actualment encara cal reivindicar les diferents identitats i aquest col·lectiu, «qüestions socials en què mai no pots donar res per fet» perquè sempre estan «en perill de regressió».

«Cal que la que s'ho pugui permetre estigui disposada a ser guerrillera, reivindicar el seu col·lectiu i ajudar a ampliar el pensament», ha apuntat, per a incidir que les dissidències sempre han d'estar lluitant perquè «l'enemic mai no descansa», fins i tot des de les institucions, on «els discursos d'odi avui dia ja estan legitimats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.