Setmanari d'informació local - 138 anys

Alternativa: «Exigim al Govern que destini els doblers a cercar solucions per als docents i el sistema educatiu i no a generar problemes de segregació lingüística»

«Aquests dies s'ha materialitzat l'adjudicació del concurs de trasllats, que posa punt final a un procés d'estabilització que es va dissenyar des de Madrid, sense tenir en compte la realitat pluriinsular de la nostra comunitat autònoma. Com era previsible molts de docents s'han vist desplaçats de la seva illa d'origen». Així ho ha denunciat Alternativa aquest divendres.

El sindicat docent apunta que ja va anticipar aquesta situació i la greu problemàtica associada i per això «propossarem un pla de post estabilització, per poder donar-hi resposta de forma anticipada. Una mesura clau per poder fer efectives les comissions de servei i que no quedin en un simple anunci buit, és l’execució immediata de la reducció d'una hora lectiva, tant a primària com a secundària, que millori les condicions de feina i a la vegada permeti fer efectives les comissions de servei i a la vegada doni opcions de feina a molts interins que no han estat estabilitzat i ara es troben en una situació molt precària».

Una altra mesura important per a Alternativa seria la reducció real de les ràtios: «Reclamam, des de fa anys, un decret de reducció de ràtios per tal de continuar garantint la millor atenció possible als nostres alumnes i poder mantenir en plantilla al major nombre possible d’interins després dels processos d’estabilització demanam que les ràtios han de continuar essent reduïdes».

«Exigim al Govern que destini el pressupost educatiu a cercar solucions per als docents i el sistema educatiu i no a generar nous problemes de segregació lingüística. Destinau els doblers de la segregació a la conciliació», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.