Setmanari d'informació local - 138 anys

El 84% consideren que concedir la Medalla d'Or a la reina emèrita espanyola és «un despropòsit»

Clara majoria. El 84,01% dels nostres lectors consideren que l'entrega de la Medalla d'Or de les Illes Balears a la reina emèrita espanyola «és un despropòsit i un acte de servilisme amb els Borbons». Per contra, només, el 15,99% creu que «és un reconeixement a la seva tasca solidària vinculada a Mallorca».

La polèmica ha estat encesa aquestes darreres setmanes, d'ençà que el Govern de Marga Prohens decidís concedir la Medalla d'Or a Sofía de Grècia. Segons l'Executiu, la mare del rei espanyol Felipe VI és una persona «molt lligada a les Balears i especialment a l'illa de Mallorca». Durant l'acte d'entrega, celebrat aquest passat divendres, l'emèrita assegurà sentir-se arrelada a l'illa.

El Govern considerà que Sofia de Grècia té un «compromís absolut» amb el conjunt de l'arxipèlag i les entitats socials. Des de l'Executiu han ressaltat que, des del seu matrimoni amb el Borbó emèrit, «l'estima de la reina emèrita per Mallorca s'ha traduït en visites privades per a conèixer de primera mà projectes socials que es desenvolupen a l'illa i tenir una visió més pròxima dels ciutadans que aquí viuen».

La distinció, com hem assegurat, generà una polèmica encesa, sobretot a les xarxes. En aquest sentit, l'exdiputat Joan 'Collet' assegurava que es tracta d'una distinció que promou el servilisme i el provincianisme i que desprestigia el reconeixement que suposa la Medalla d'Or. Molts usuaris també deixaven comentari en la mateixa línia.

Així, com es desprèn de les respostes dels nostres lectors, una àmplia majoria es mostra en contra d'aquesta distinció i considera que les Medalles d'Or de les Illes Balears queden desprestigiades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.