Setmanari d'informació local - 138 anys

El Museu del Calçat i la Indústria d’Inca incorpora visites amb perspectiva de gènere

Un any més, l’Ajuntament d’Inca impulsa una programació especial amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es reivindica el 8 de març. Enguany, com a novetat, el Museu del Calçat i la Indústria s’ha sumat als actes commemoratius i organitza la pròxima setmana visites dinamitzades a la col·lecció, de la mà de Yadira Fernández. La sessió inclou una conversa amb perspectiva de gènere.

Així doncs, arran de la bona acollida que han tengut aquestes activitats, el Museu del Calçat i la Indústria d’Inca ha decidit incorporar en el seu catàleg de serveis les visites amb perspectiva de gènere i dur-les a terme al llarg de tot l’any. «Inca és un municipi compromès amb la igualtat i en el Museu sempre hem tengut molt present el paper de la dona al sector del calçat a Inca. Per aquest motiu, hem considerat adient allargar aquestes visites amb perspectiva de gènere i que les persones puguin gaudir d’elles durant tot l’any», assenyala el regidor del Museu del Calçat i la Indústria d’Inca, Andreu Caballero.

D’aquesta manera, la finalitat de les visites és aplicar la perspectiva de gènere en els continguts, destacant la figura de la dona dins la història del calçat que es reflecteix a través de la col·lecció permanent. A més a més, es poden proposar reflexions i activitats d’acord amb els objectius particulars de cada visita.

Finalment, cal destacar que amb motiu del 8M el Museu del Calçat i la Indústria d’Inca organitza també el dia 14 una taula rodona sota el lema «L'empenta de les dones a la indústria del calçat». Es tracta d’una trobada participativa amb la col·laboració d'un grup divers de dones que han treballat o treballen a la indústria del calçat d'Inca.

La programació completa del Dia de la Dona es pot consultar aquí: incaciutat.com/esdeveniment/8m

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.