Setmanari d'informació local - 139 anys

Galmés vol concedir la distinció de filla adoptiva a Leonor de Borbón el dia de la diada postissa de Mallorca

Leonor de Borbón, hereva de la nissaga de reis espanyols. | Foto: Europa Press

El Consell de Mallorca vol nomenar filla adoptiva a la Princesa d'Astúries, Leonor de Borbón, com a reconeixement «al vincle de l'altesa Reial amb l'illa».

En un comunicat, el Consell ha informat que vol concedir a Leonor de Borbó la distinció de filla adoptiva de l'illa amb motiu dels Premis, Honors i Distincions que la institució insular concedirà per la pseudodiada postissa de Mallorca, que se celebrarà el 12 de setembre.

En els pròxims mesos la iniciativa s'haurà de debatre i aprovar en sessió plenària de la institució insular. El president del Consell, Llorenç Galmés, espera que «la proposta tiri endavant amb el màxim consens possible entre les forces polítiques representades en el Consell» malgrat que el grup de MÉS per Mallorca a la institució ja ha avançat aquest dissabte que votarà en contra. Després, es traslladarà la proposta oficial a la Casa Reial.

El president de la Hermandad Nacional Monárquica de España, José Fernández, es va reunir fa unes setmanes amb el president del Consell, Llorenç Galmés, i durant la trobada li va plantejar la possibilitat d'atorgar aquest reconeixement a la Princesa d'Astúries pel seu vincle amb Mallorca.

En aquest sentit, el president del Consell ha destacat que «Mallorca ha vist créixer a la futura Reina d'Espanya, ja que segueix la tradició familiar de passar les vacances a l'illa reforçant el seu amor per aquesta terra i portant el nom de Mallorca per tot el món».

«El nomenament de la Princesa Leonor com a filla adoptiva de Mallorca és una mostra de gratitud i reconeixement de la seva estima cap a la nostra illa», ha conclòs Galmés.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.