Setmanari d'informació local - 138 anys

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Balears lamenta que el Govern no sigui contundent contra el tabaquisme

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Balears (Coiba) ha lamentat que el Govern «no aposti per donar suport al Pla Integral per a la Prevenció i Control de Tabaquisme proposat pel Ministeri de Sanitat i ha instat la Conselleria de Salut «a repensar la seva postura».

El Col·legi ha remarcat que el tabaquisme es tracta d'un greu problema de salut pública i que, per això, qualsevol mesura que, basada en l'evidència científica, demostri que contribueix a reduir les conseqüències del tabaquisme «hauria de ser posada en marxa per part de totes les administracions», amb l'objectiu que tingui «el màxim impacte real».

Igualment, des del Coiba han considerat «molt necessari» avançar en la prevenció i control del tabaquisme i han recordat que es tracta d'una malaltia crònica i addictiva que a l'Estat espanyol causa la mort de 56.000 persones cada any. En conseqüència, han insistit que és necessària una resposta «contundent» que respongui a criteris de salut pública amb mesures encaminades tant a la reducció com a la protecció dels no fumadors.

D'altra banda, han incidit en què el tabaquisme és una malaltia i que és «clau» que es garanteixi l'assistència sanitària qualificada de tots els fumadors, que contempli entre d'altres qüestions l'accés a tractaments farmacològics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.