Setmanari d'informació local - 139 anys

El sector agrari i ramader de les Illes Balears rebrà 2,96 milions d'euros entre fons europeus i prevenció i lluita contra plagues

58623

El sector agrari i ramader de les Illes Balears rebrà 2.961.312 d'euros a través de la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural. Joan Simonet, conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, ha participat en la reunió, que s'ha celebrat aquest matí de manera presencial a Madrid, i que ha estat presidida pel ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

Dels 2,8 milions d'euros, 1.791.629 euros corresponen a la participació financera de l'Administració General de l'Estat en els programes de desenvolupament rural i de les intervencions FEADER en el Pla Estratègic de la Política Agrícola Comuna 2023-2027.

Una altra de les partides importants fa referència a la prevenció i lluita contra plagues per un import de 978.272 euros, que es destinaran, principalment, al control de la Xylella fastidiosa. Cal destacar que aquesta partida experimenta un increment del 101% respecte a les xifres de 2023, que varen ser de 485.843 euros.

Les Illes Balears també rebran, en relació amb l'ordenació i foment de la millora ramadera i conservació de la biodiversitat, en concret, al suport a les races autòctones, 151.744 euros. A més, l’arxipèlag rebrà 39.667 euros d’aquests fons distribuïts a la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural, entre la línia del control lleter; la línia que fa referència al foment de l'apicultura i per la de programes estatals d'erradicació de malalties animals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.