Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell commemora els 40 anys de la bandera oficial de Mallorca

El Consell de Mallorca commemora, aquest dissabte, 27 d'abril, el 40è aniversari de l'aprovació de la bandera oficial de Mallorca. L'acte institucional, que es durà a terme a la plaça de Sant Marc de Sineu, recordarà l'acord del ple del 2 de gener de 1984 pel qual es va aprovar la bandera de l'illa.

Concretament, l'acord establia que, d'acord amb el que es disposa en el punt 2 de l'article quart de l'Estatut d'Autonomia per a les Illes Balears, «cada illa podrà tenir la seva bandera i els símbols distintius propis, per acord del Consell Insular respectiu». D'aquesta manera, fa quaranta anys es va establir que la bandera de l'illa de Mallorca seria «la concedida pel Rei Sanç al Regne de Mallorca, en document de 1312, i assumida tradicionalment pels mallorquins com ensenya pròpia». La descripció de la bandera va ser la següent: «Un castell brodat en blanc o argent sobre un fons morat, a la part més immediata a l'asta, i quatre barres vermelles sobre fons groc».

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, presidirà l'acte institucional que es durà a terme aquest dissabte, 27 d'abril, a les 12 hores, i comptarà amb una actuació musical i amb la hissada de la bandera de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.