Setmanari d'informació local - 138 anys

Antoni Llabrés: «Donar carta de naturalesa per part de la Casa del Rei a un grupuscle marginal i acientífic, resulta esperpèntic»

58901

El jurista i president de l'Obra Cultural Balear ha valorat la notícia feta pública aquesta setmana que informa que la casa del rei espanyol ha atorgat el tractament de 'real' (en castellà) i 'reyal' (en el llenguatge fictici que diuen promoure) a l''Academy de llengò Báléà'.

El president de l'OCB ha recordat que «segons el Reial Decret 3118/1976, l'Institut d’Estudis Catalans és l’autoritat acadèmica legalment reconeguda i el seu àmbit d’actuació comprèn totes les terres de llengua catalana».

Llabrés també ha explicat que «d’acord amb l’article 35 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, la institució oficial consultiva per a tot el que es refereix a la llengua catalana és la UIB».

El president de l'Entitat degana en la defensa de la llengua pròpia de les Balears ha declarat també que «donar carta de naturalesa per part de la Casa del Rei a un grupuscle marginal i acientífic, proper a l’extrema dreta, resulta senzillament esperpèntic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.