Setmanari d'informació local - 139 anys

Lliurats els Premis Sant Jordi de l’IEC 2024

L’acte de lliurament dels Premis Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) es va celebrar el 23 d’abril a la seu de l’IEC. Teresa Cabré, presidenta de l’IEC, va presidir l’acte, conjuntament amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, acompanyades de la consellera de Territori, Ester Capella, i d’altres personalitats com els rectors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Daniel Crespo, i de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Guàrdia, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, els regidors de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Rabell i Janet Sanz i l’Equip de Govern de l’Institut.

Enguany, el Premi Prat de la Riba de l’IEC ha estat atorgat a Raimon, per la defensa, promoció i projecció de la llengua i la cultura catalanes, i per la contribució a la cohesió dels territoris catalanoparlants. Raimon, quan ha recollit el premi, ha declarat «sempre m'han demanat que canti en altres idiomes per a tenir més repercussió, però jo he intentat ser fidel als meus i a la meva llengua».
Prèviament, s’han lliurat els premis i les borses d’estudi de l’IEC de les diferents seccions i societats filials, així com els premis, els ajuts i les borses de les fundacions de l’Institut.
Per exemple, el Club de Dones Politècniques pel Canvi Professional, que fomenta la carrera professional de les dones amb activitats i mentories en l’àmbit acadèmic i empresarial de les estudiants i titulades a la UPC, ha estat reconegut amb el Premi Creu Casas de l’Institut d’Estudis Catalans - Dones per canviar el món. També s’ha concedit una menció honorífica al programa educatiu Let’s Go Engineering. Aquest guardó s’atorga a dones en reconeixement de la seva trajectòria en tasques de divulgació i aproximació de la tecnologia a l’alumnat femení en qualsevol àmbit (enginyeria, arquitectura, informàtica, telecomunicacions, etc.).
El Premi Matemàtiques i Societat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer ha estat atorgat enguany a l’Ajuntament de Barcelona per la seva iniciativa en l’organització dels actes de celebració del Dia Internacional de les Matemàtiques, el 14 de març de 2024, a la ciutat de Barcelona, amb el lema «Barcelona amb les matemàtiques».
D’altra banda, el Premi Catalunya d’Urbanisme Manuel de Solà Morales ha estat atorgat ex aequo a la gerència de l’arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona (2020-2023) pel projecte Eixos verds. Superilla Barcelona i a Territoris XLM, (AZ) Estudis i Projectes de Medi Ambient i Paisatge i a l’Ajuntament de la Jonquera pel projecte del Pla especial urbanístic de regulació de les condicions d’implantació de parcs eòlics al municipi de la Jonquera.
El Premi Rafel Patxot i Jubert ha estat enguany per a Amadeu Corbera Jaume pel treball Baltasar Samper, entre dues aigües: l’art i el compromís.
Els Premis Sant Jordi tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’IEC de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.