Setmanari d'informació local - 139 anys

ARCA demana modificacions al projecte per a la plaça de les Tortugues

58969

ARCA planteja modificacions considerables a la proposta per a la plaça de les Tortugues (Palma). L'Associació adverteix que «estam a un lloc neuràlgic del Centre Històric de Palma i, per tant, es mereix el millor projecte possible».

«En realitat forma part d'un eix vertebrador per on antigament circulava el torrent de la Riera que abasta des de les Avingudes passant per les Rambles, Carrer Unió, plaça Joan Carles I, Born, plaça de la Reina, Passeig Antoni Maura i fins a la mar», remarquen.

Per tant, consideren que «amb el desviament del torrent, es convertí en l’eix cívic vertebrador de la ciutat histórica i, per tant, en el seu diseny el que ha de predominar és l’harmonia amb el conjunt».

ARCA assenyala que la proposta d’esplanada actual «no aporta personalitat afegida tot i l'oportunitat d'eliminar zona actualment asfaltada. Al mateix temps pensam que lleva protagonisme tant a l'acabament (o principi) del Passeig del Born com al monument conegut com a Font de les Tortugues, obelisc que Alomar va ressituar a la frontal del Born (en línia visual) aconseguint un efecte interessant i harmoniós en coherència amb el disseny original del paseig del Born».

«La potser ja passada de moda plataforma única, fet que obliga a omplir de bolardos els dos costats per on hi ha trànsit, augmenta la despersonalització del conjunt. La vegetació, il·luminació i el mobiliari hauria de pensar-se molt bé i estar en consonància a tot l'eix que hem comentat», apunten.

ARCA creu que seria convenient que es repensàs la proposta plantejada recentment pel departament d'Infraestructures.

Els criteris que en opinió d'ARCA haurien de predominar al projecte de la plaça de les Tortugues serien:

1. Que el monument de la Font de les Tortugues mantingui el protagonisme necessari, respectant la continuïtat respecte al Born

2. Evitar la plataforma única despersonalitzant. La plaça, igual que el Born, hauria de mantenir-se a un nivell diferent del de la calçada de vehicles, donant seguretat als vianants i evitant així la instal·lació de bolardos que vulgaritzen el paisatge.

3. La plaça hauria de ser una zona peatonal de passeig i estada amable i amb la vegetació, il·luminació, trespol i mobiliari en consonància amb l'entorn patrimonial i la seva histèria on està inserida i de la qual és part.

4. La mobilitat a la zona també s'ha d'estudiar amb cura, ja que condiciona la qualitat de l'estada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.