Setmanari d'informació local - 139 anys

MÉS denuncia la inacció del Consell després que el camp de polo il·legal de Campos hagi reprès les competicions aquest divendres

Imatge de l'activitat al camp de polo de Campos aquest mateix divendres. | Foto: MÉS per Mallorca

El portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora ha denunciat aquest divendres «la inacció» del departament de territori després que el camp de polo de Campos hagi recuperat aquest divendres mateix la seva activitat. La represa de les competicions s'ha produït, tot i el precinte de les instal·lacions, certifica segons el portaveu ecosobiranista, «la permissivitat de la institució insular que tot i haver anunciat l'inici d'un expedient no ha adoptat cap mesura concreta per aturar l'activitat».

«No entenem aquesta connivència entre el Consell i els promotors del camp de polo. Després de les denúncies de la setmana passada és intolerable que es vulneri la llei de manera flagrant i sense cap tipus de conseqüència», ha dit Alzamora.

El portaveu ecosobiranista ha exigit «una actuació immediata» i ha instat el president del Consell a actuar de manera «contundent». «Avui s'ha reprès l'activitat i pel que sabem hi ha organitzat un campionat durant tot el cap de setmana. Galmés no pot defugir de les seves obligacions legals o serà tan responsable com els infractors», ha dit. En aquest sentit, Alzamora ha assegurat que l'obertura d'un expedient per part del Consell «és del tot insuficient».

Al marge d'aturar el campionat i decretar el cessament definitiu de l'activitat en aquestes «instal·lacions il·legals, ubicades en sòl rústic», MÉS per Mallorca insisteix a denunciar davant la Fiscalia el camp de polo de Campos davant les noves i reiterades evidències que ha continuat amb la seva activitat, tot i estar completament prohibida en sòl rústic.

De fet, Alzamora ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) ja va desestimar el recurs presentat pel propietari i promotor dels dos camps de polo i, per tant, l'ordre de suspensió dictada per l'Agència per a la Defensa del Territori continua vigent.

De fet, Alzamora ha remarcat que tant les imatges difoses per IB3 televisió el passat cap de setmana com les fotografies i imatges d'aquest divendres, constaten «que no s'està respectant l'ordre de suspensió, i en conseqüència el Consell està obligat a aplicar l'article 187.6 c) de la LUIB», és a dir, «comunicació de l'incompliment al Ministeri Fiscal a aquest efecte d'exigir la responsabilitat penal que correspongui». A més, el portaveu ecosobiranista ha insistit també en el fet que el camp de polo podria estar «incorrent en un delicte de desobediència a l'autoritat, tal com disposa l'article 150.4 de la LOUS». I això, ha dit, també obligaria a acudir davant la Fiscalia.

De manera paral·lela, a la petició d'acudir a la Fiscalia, el portaveu de MÉS ja ha registrat tot un seguit de preguntes per tal d'esclarir si el Consell de Mallorca tenia coneixement dels fets abans de la publicació de les imatges i si s'havia pres alguna decisió al respecte. Aquest camp de polo es troba al municipi de Campos, just devora Es Trenc. L'Agència de Defensa del Territori el va precintar l'any 2017, perquè s'hi feien competicions sense permís.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.