Setmanari d'informació local - 139 anys

L’STEI expressa solidaritat als universitaris que protesten i acampen en suport al poble palestí

59567

La Comissió Executiva de l’STEI Intersindical expressa «solidaritat i admiració» al col·lectiu d’estudiants de les universitats de l’Estat espanyol i de l’àmbit internacional que duen a terme protestes i acampades en suport a Palestina i de condemna a l’ens sionista d’Israel pel genocidi contra el poble palestí. «Com diuen els estudiants, aquestes protestes demostren una vegada més que la comunitat universitària és activa, crítica i està compromesa», assenyalen.

El sindicat ha defensat sempre que els entorns educatius han de ser «espais de crítica, reflexió i de construcció de la solidaritat». «Una part important dels estudiants ha demostrat un cop més el compromís amb la transformació social i la denúncia de les injustícies. I a partir d’aquesta responsabilitat, ha sortit a denunciar el genocidi televisat contra el poble palestí. Una solidaritat que es castiga i es reprimeix a llocs com Argentina o França», apunten.

L’STEI Intersindical reclama que l’anunci recent de la Conferència de rectors i rectores d’universitats espanyoles de «revisar i suspendre els acords de col·laboració amb universitats i centres d’investigació israelians que no hagin expressat un compromís ferm amb la pau i el compliment del dret internacional» no sigui «una simple declaració d’intencions o un joc de paraules amb què rentar la cara a les institucions acadèmiques en què se sosté el règim d’apartheid israelià».

«Cal exigir el cessament d’operacions israelianes i emmarcar-ho dins el context actual d’un genocidi que ha costat, només els darrers mesos, la vida de més de 33.000 persones. Prou genocidi a Palestina», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.