Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca inaugura divendres la Casa Blai Bonet de Santanyí

El Consell de Mallorca inaugura divendres la Casa Blai Bonet de Santanyí. L’acte inaugural de la casa de l’autor serà el 14 de juny, a partir de les 20.30 hores, amb parlaments, recitals de poesia, música en viu i una cloenda artística sorpresa.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha explicat que ja està tot a punt per a l’obertura del nou centre de poesia, que comptarà amb la participació de l’actor Toni Gomila, els poetes Antoni Vidal Ferrando i Tonina Canyelles i la música de Joana Gomila.

La Casa Blai Bonet. Centre de poesia és un projecte que es va posar en marxa l’any 2002 amb l’adquisició de la casa natal del poeta per part del Consell de Mallorca. El 2009 es va realitzar el concurs d’avantprojectes per a la reforma i condicionament de l’espai que va guanyar RAOR, de l’arquitecte Biel Arbona. El 2019 es varen adjudicar les obres de construcció a l’empresa Sort d’Enfora SL i el 2023 es varen finalitzar les obres i va començar el condicionament i la instal·lació de mobiliari, així com el muntatge del projecte museogràfic.

Casa Blai Bonet. Centre de poesia

El nou centre compta amb dos espais principals: un que es correspon amb la que va ser la casa de Blai Bonet, l’edifici Can Blai, que ha estat reformat per a convertir-se en un espai museogràfic i una sala polivalent; i un de nou, l’edifici Poeteca, on s’hi troben l’arxiu, la Poeteca i dues cambres per a residències d’artistes i escriptors. Entre els dos edificis hi ha un pati que els connecta i que serà l’escenari de multitud d’activitats culturals a l’aire lliure.

Primeres activitats

La Casa Blai Bonet. Centre de poesia arrancarà l’activitat just l’endemà de l’acte inaugural, amb una setmana intensiva de portes obertes. Dissabte, 15 de juny, de 10 a 14 hores, es faran visites guiades cada hora per a tothom que s’hi vulgui acostar i descobrir el nou centre. A les 18 hores es farà una ruta teatralitzada a càrrec d’Ovnipresents amb el títol «De quan vaig ser a ca vostra» que acabarà a la Casa Blai Bonet. Més tard, a les 21 hores, es podrà gaudir del directe de Toti Soler i Gemma Humet amb el concert ‘Petita festa’, amb especial esment a la paraula de Blai Bonet i a la relació que mantenia amb el guitarrista català. Les entrades es poden adquirir al web www.mallorcaliteraria.cat.

El dilluns i dimarts, 17 i 18 de juny, tornarà a engegar-se l’activitat a la Casa Blai Bonet: s’hi faran visites escolars concertades amb els centres educatius de Santanyí. Els horabaixes, de 17 a 20 hpres, hi haurà portes obertes i visita lliure. La resta de la setmana, el centre estarà obert per a visites dematí i horabaixa.

Dissabte, 22 de juny, està prevista l’activitat ‘Can Blai en família’, amb visites adaptades per a famílies, ludoteca poètica i altres tallers. L’activitat al nou centre continuarà amb la programació d’un dels concerts de La Lluna en Vers 2024: serà el 17 d’agost amb l’actuació de Gregotechno, una proposta de música electrònica, cant gregorià i projecció audiovisual.

A partir del mes de setembre s’iniciarà la programació regular, amb clubs de lectura poètics, trobades amb autors, concerts de petit format i jornades literàries. També està previst iniciar un programa de residències literàries i artístiques a partir del 2025.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.