Salut Pública ha ordenat la suspensió temporal d'un establiment de menjar asiàtic a Palma, a causa de la detecció d'un brot d'origen alimentari amb focus a aquest establiment. El brot de salmonel·losi detectat ha afectat 43 persones, de les quals 12 han hagut de ser ingressades amb simptomatologia de dolor abdominal, febre, nàusees, vòmits i diarrea.
La investigació duta a terme pels serveis de Seguretat Alimentària i Epidemiologia de la Conselleria de Salut han determinat, amb la informació disponible fins ara, que l'exposició al patogen es va produir entre el dilluns 4 i el divendres 8 d'agost.
En les inspeccions, els tècnics de Seguretat Alimentària han efectuat una presa de mostres d'utensilis i aliments per enviar-los al laboratori, a fi de determinar de manera concreta l'origen de la intoxicació. A més, durant la inspecció s'han detectat una sèrie de deficiències relacionades amb l'elaboració de menjars a temperatures inadequades, així com d'altres mancances en els processos de manteniment i higienització.
Després de comprovar les deficiències, Salut Pública ha emès una ordre de suspensió temporal de l'activitat de l'establiment fins que s'aclareixin les causes que han provocat aquest brot i se’n corregeixin les deficiències detectades. El local té deu dies per a presentar al·legacions, esmenar les deficiències i descriure com duran a terme els processos.
La salmonel·losi és una infecció bacteriana que pot causar malalties gastrointestinals. Els símptomes solen aparèixer entre 12 i 72 hores després de la infecció i poden incloure febre, diarrea, vòmits i dolor abdominal. En alguns casos, la infecció pot ser greu i requerir tractament mèdic.