Setmanari d'informació local - 139 anys

Bona acollida del sector al projecte d'envasar suc de taronja

El sector agroalimentari solleric ha rebut amb satisfacció la noticia de que la casa Miret de Llucmajor envasarà, amb el suport del Govern i de la CEE, suc de taronja fresc donant així sortida als excedents d'aquest cítric bona part del qual es produeix a la nostra Vall. La possibilitat que ofereix el projecte de obtenir un preu digne per la taronja sollerica que en els darrers anys s'havia enfonsat en uns preus insostenibles pels productors pot significar, segons la majoria de les opinions obtingudes, una bona ajuda per aquest conreu tan tradicional de Sóller i Fornalutx i també la possibilitat de que Sóller pugui seguir oferint en el futur la seva imatge de Vall dels Tarongers.

Pel que fa al sector més directament relacionat amb l'agricultura, les opinions són, amb alguns matisos, altament positives. Josep Oliver, gerent de la Cooperativa agrícola sant Bartomeu, assegura que «això ens dona, d'entrada, una sortida digna a un 25 per cent de la producció sollerica de taronges». Tot i això Oliver emfatitzà el fet que la producció de taronja a Sóller té un cost afegit de 20 pessetes per quilogram respecte a la que es produeix al Pla. Això fa que, segons Oliver, sigui necessari completar aquesta iniciativa amb les ajudes per hectàrea de conreu que ha promès el Govern.

Josep Lluís Forteza, productor de taronja per tradició familiar també troba que la iniciativa és «molt interessant, ja que n es podia suportar més que la taronja de qualitat es pagàs al productor solleric a 19 pessetes el quilo quan a les grans superfícies es ven a 155 pessetes i a més amb molta taronja d'importació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.