Setmanari d'informació local - 139 anys

Oskar Martínez es classifica com el quart millor cuiner d'Espanya al Concurs Nacional

Hi va anar com a únic representant de les Balears, amb els millors productes de Sóller, de la Serra i de Mallorca i disposat a fer-se amb el títol del Millor Cuiner de l'Estat al Campionat d'España de Cuiners celebrat aquesta setmana a Madrid. Finalment, tot i haver impressionat amb els seus plats, el conegut professional solleric Oskar Martínez (Xoriguer) es classificà en quarta posició, deixant ben alta la representació de les Illes »i de rebot el nom de Sóller» en aquest important esdeveniment gastronòmic. Per a la participació al concurs, Oskar comptà amb l'ajut del seu amic i col.laborador, el també solleric Francesc Arbona, format a l'IES Guillem Colom amb Antoni Pinya. Segons va manifestar Oskar Martínez després del concurs tot i que «al començament me vaig posar nerviós, els nervis es convertiren en satisfacció quan vàrem veure sortir les nostre palanganes». Per participar al concurs Oskar es va proveir de les millors matèries primeres de la nostra terra. El seu menú es va caracteritzar per una forta empremta mallorquina. Així, el primer plat fou un filet de llenguado envoltat en gioconda d'arròs inflat amb crema d'arròs brut. Per acompanyar va preparar tres guarnicions diferents: una tarrina de fonoll, calamar i carabassa; tomàtigues farcides d'ametlles i bacallà i gambes de Sóller marinades amb patatetes cruixents. Pel que fa al plat de carn va realitzar un llom de vedella marinat en sal d'ibiscus amb tres guarnicions: patates farcides de sobrassada amb cruixent de pa de mel; ravioli de llengua amb tàperes i tarrina de carxofes amb «fals caviar» de botifarró.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.