Setmanari d'informació local - 138 anys

Desenes de deficiències a totes les escoles públiques del Sóller

L’Ajuntament ha presentat a la Conselleria d’Educació una llarga llista de deficiències de tota mena existents en els cinc col·legis públics del municipi i li ha demanat que es reparin, independentment que es duguin a terme noves inversions. El llistat ha estat recollit per cada un dels centres i en algun cas -com el del CEIP Es Fossaret, que és l’últim que es construí- s’han detectat deficiències estructurals en l’obra nova que es tradueixen en goteres i filtracions.

En altres casos el problema deriva de la manca continuada de manteniment. Precisament, en la reunió que fa uns dies van mantenir els representants municipals amb responsables de la Conselleria i de l’Ibisec, es va acordar que abans que abans que res cal delimitar «a qui correspon cada reparació o millora», ja que l’Ajuntament té assumides tasques de manteniment en els centres de Primària.

També al CEIP Es Fossaret s’ha demanat algun tipus d’ombratge per al pati principal, ja que no existeix cap protecció contra el sol a tota la zona d’esplai, cosa que consideren preocupant.

També crida l’atenció que el CEIP Es Puig hagi presentat un llistat de 34 peticions, entre elles canviar la totalitat de les persianes del centre, que són 175 i estan totes rompudes, mentre que a l’IES Guillem Colom, «mai s’han canviat i presenten un estat lamentable ».

Per la seva banda l’Ajuntament ha comptabilitzat en uns 230.000 euros les actuacions més urgents que ja ha reparat al seu càrrec entre els anys 2015 i 2017.

Per centre l’IES Guillem Colom ha adjuntat un seguit de cartes adreçades ja en diverses ocasions a la Conselleria en les quals es relacionen les actuacions més necessàries que van des de la reparació de les canals i baixants a la reconstrucció d’un perillós marge que delimita amb el pati, a més de feines imprescindibles a la cuina, menjadors i vestidors de la zona de formació d’hoteleria.

El CEIP Es Fossaret, a més dels esmentats defectes de construcció presenta un total de cinc deficiències més i cinc demandes de manteniment t. Entre les primeres hi ha la solució a les filtracions, portes que no tanquen, inundació per aigües brutes i pluvials al garatge , bastiments de les portes, etc. i un milllor manteniment de calefacció, pati i pintura, entre d’altres.

Igualment el Pere Cerdà del Port, recentment ampliat amb nous espais a l’edifici annex, també ha presentat un total d’una vintena de peticions entre les que reclama que l’edifici de la Casa del Mar «es reformi totalment per ubicar les aules de primària» de forma definitiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.