Setmanari d'informació local - 138 anys

El Museu de Santa Caterina ja és seu del Museu Marítim de Mallorca

L’oratori de Santa Caterina d’Alexandria del Port de Sóller, que alberga el Museu de la Mar, ja és des de la primera seu física del Museu Marítim de Mallorca (MMM), el complex cultural descentralitzat impulsat pel Consell de Mallorca.

El president del Consell, Miquel Ensenyat i el batle , Jaume Servera, van signar dies enrere el conveni pel qual el consistori cedeix temporalment l’ús del museu al consorci del MMM, que obrirà al públic les instal·lacions i exposicions, tancades des de fa gairebé una dècada per falta de mitjans i personal.

Mentre duri aquest acord –quatre anys de vigència i la possibilitat d’altres quatre de pròrroga– el Consell situarà en aquestes instal·lacions l’oficina del Consorci Museu Marítim de Mallorca i reobrirà el centre al públic amb totes les despeses a càrrec seu. La previsió és que torni a obrir portes aquesta mateixa primavera.

Espai

El Consorci disposarà així d’un espai des d’on organitzar activitats com les que ja s’han realitzat a Palma i a la Part Forana «per divulgar i preservar el patrimoni marítim de Mallorca», segons ha indicat Ensenyat durant l’acte.

Segons s’estableix al conveni, el Consorci podrà realitzar millores que quedaran a l’equipament municipal.

Al acte protocol·lari també van assistir la consellera insular de Medi Ambient, Sandra Espeja els regidors Laura Celià i Jaume Mateu, el gerent del consorci Albert Forés, i una representació de la confraria de pescadors i d’entitats culturals.

Miquel Ensenyat recordà que el Museu Marítim també s’ha concebut com una eina dinamitzadora de l’economia i la creació de llocs de feina. De fet, per la restauració i recuperació de les peces s’implicarà l’Escola de Mestres d’Aixa del Consell. Es recuperarà el sentit inicial d’aquesta escola. Amb tot, els objectius bàsics del consorci seran investigar, conservar, recuperar i difondre el patrimoni marítim i portuari de Mallorca, així com el llegat històric que suposen totes les activitats relacionades amb la mar i els ports, i estimular i fomentar els treballs que tractin sobre aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.