Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS, PSIB i Podem demanen al batle de Sóller que «rectifiqui» i no apliqui un ERTO a Sóller 2010

37835

MÉS, PSIB i Podem han demanat aquest dimecres al batle de Sóller, Carlos Simarro, que «rectifiqui» i no apliqui un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) en l'empresa pública Sóller 2010, que afectaria els treballadors de l'ORA i de l'escoleta municipal.

Segons han informat els tres partits, el batle ha comunicat aquest dimecres la proposta als portaveus municipals. MÉS, PSIB i Podem li han demanat que faci marxa enrere i plantegi «mesures alternatives». Els tres partits han argumentat que «les administracions públiques són les que ara han de donar exemple» i consideren que Sóller 2010 té múscul suficient per a aguantar el temporal".

A més, creuen que els treballadors d'aquesta empresa poden mantenir-se en actiu amb tasques alternatives, com «fer costat a la gent gran que no pot sortir de casa per a anar a comprar o a la farmàcia o ajudar a les famílies amb infants oferint-los ajuda i assistència durant el temps de confinament». «Es poden reforçar els equips de neteja i desinfecció; es pot donar suport a la residència d'ancians; es pot donar suport a les famílies amb persones dependents al seu càrrec i que aquests dies tenen més càrrega de treball», han enumerat.

Així mateix, els tres partits d'esquerra han assenyalat que, si és per qüestions econòmiques, «es poden deixar per a més endavant inversions prescindibles com la reforma de les oficines», pressupostada en 185.000 euros.

D'altra banda, han recordat que el Govern espanyol permetrà als ajuntaments que puguin utilitzar el seu superàvit municipal per a fer front a la crisi. «Si l'equip de govern ha tingut la capacitat per a aprovar augments importants de les retribucions dels regidors, cinc dedicacions exclusives i un càrrec de confiança dins de Sóller 2010, ara ha de saber adaptar-se a la situació i reajustar aquesta despesa per a mantenir l'estabilitat pressupostària de l'Ajuntament», han protestat.

L'oposició ha criticat que «es pretengui aprofitar aquesta crisi per a impulsar retallades de plantilla i de drets socials, encara que siguin de manera temporal, quan no hi ha cap fonament, ni econòmic ni legal, que el justifiqui».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.