Setmanari d'informació local - 138 anys

El Tribunal Superior obliga l'Ajuntament a pagar 6,9 milions per l'expropiació de l'Infant Lois

Està qualificat com a equipament públic i zona verda.

L'Ajuntament de Sóller haurà de pagar 6,9 milions d'euros als propietaris del camp d'esports Infante Lois. El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) ha dictaminat que el consistori ha d'expropiar el solar, ja que està qualificat com a equipament públic i zona verda, i ha fixat el preu en el doble del que oferia l'Ajuntament.

Durant la passada legislatura ja es van avançar 1,5 milions per aquesta expropiació, de manera que ara queden 5,4 milions d'euros pendents que hauran d'abonar en la seva integritat, tal com fixa la sentència. Per això, l'Ajuntament utilitzarà els diners del romanent, que a Sóller ascendeix a 15 milions d'euros.

La sentència trastoca els projectes d'inversions anunciats la setmana passada pel batle Carlos Simarro que preveien utilitzar 6,3 milions del romanent en tres grans construccions. Simarro va confirmar ahir que deixarà fora la rehabilitació del Fantasio i dedicarà els 1,7 milions que es tenien prevists per al teatre per pagar part de l'expropiació.

Simarro assegura que l'Ajuntament té diners suficients per pagar l'expropiació i seguir endavant amb les tres grans construccions, tot i que deixa fora les obres de teatre perquè vol ser «prudent».

L'Ajuntament no recorrerà aquesta sentència tot i que sí va recórrer la primera en què el Jurat Provincial d'Expropiació Forçosa l'obligava a pagar 7,3 milions, 400.000 euros més que ara. En aquesta ocasió, el batle parlarà amb la propietat per acordar com realitzar els pagaments.

El batle no està d'acord amb el preu fixat pel TSJB i assegura que «preferia gastar aquests diners en projectes que beneficiessin a tots els sollerics». A més, afegeix que tot i que aturi el projecte del teatre, «no renunciarà a altres projectes» com la construcció d'un aparcament de més de 300 places al Port de Sóller, a més del ja anunciat en Cetre, amb 400 places més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.