Setmanari d'informació local - 138 anys

El tramvia a Son Espases utilitzarà les vies i el traçat del tren de Sóller

PALMA - BARRIOS DE PALMA - REPORTAJE SOBRE LA ZONA DEL ARXIDUC. ESTACION DEL TREN DE SOLLER | LUIS FORTEZA

El tramvia des de la plaça Espanya fins a l'hospital de Son Espases aprofitarà les vies i el traçat del tren de Sóller, per la qual cosa les obres d'infraestructura seran mínimes i el pressupost del projecte es rebaixa d'aquesta manera de manera notable. En conseqüència, el trajecte serà Eusebi Estada, Concòrdia, Son Marró i Son Espases. El Ferrocarril de Sóller, com empresa concessionària, coneix el projecte i no s'oposarà a què s'emprin les vies i el traçat del seu Tren.


El Govern ha apostat per portar al tramvia fins a l'hospital en lloc d'ampliar la línia de metro perquè d'aquesta manera es millora la integració urbana dels barris del centre de Palma, l'eixample, el Pont donis Tren, la zona de la plaça de toros, Son Oliva i l'Alba, que ara està dividida per la presència de la línia de tren a Sóller.


La presidenta del Govern, Francina Armengol i el batle de Palma, José Hila, a més del conseller de Mobilitat Marc Pons, presenten aquest matí el projecte que es completarà en el futur amb l'ampliació de la línia de tramvia des de la Plaça d’Espanya fins a l'aeroport i, més endavant, fins a l'Arenal. També es preveu ampliar la línia de metro fins al Parc Bit, un projecte que tendrà un cost de 20 milions d'euros.


El Govern confia a poder finançar tot aquests projectes amb ajuda dels més de 140.000 milions de fons europeus que arribaran a Espanya per a compensar els danys de la pandèmia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.