Setmanari d'informació local - 138 anys

Rescaten a una dona amb signes d'hipotèrmia després de cinc hores de recerca al Puig de Massanella

Imatges del rescat al Puig de Massanella.

La Guàrdia Civil va realitzar aquest dissabte dia 13 dos rescats en muntanya al Torrent de Mortitx i al Puig de Massanella. Sens dubte, el més difícil va ser el d'una dona que va ser localitzada després de cinc hores de recerca de nit amb signes d'hipotèrmia.

El primer dels rescats va tenir lloc a la zona del Torrent de Mortitx, cap a les 16 hores, quan quatre excursionistes esgotats físicament varen donar avís que no podien continuar amb l'activitat que estaven realitzant.

Tot seguit es va mobilitzar l'helicòpter de la Guàrdia Civil amb personal del GREIM. Un cop localitzats varen ser traslladats a l'aeronau fins on tenien el seu vehicle. Estaven esgotats però no van necessitar assistència mèdica.

Més, tard a les 18 hores, es va rebre avís de l'112 de la localització d'una menor de 17 anys per part d'un grup d'excursionistes a la zona del Puig de Massanella. La jove estava practicant senderisme amb la seva mare i s'havien separat. La jove es trobava al costat de el vehicle familiar al Coll de Sa Batalla, però sa mare no havia arribat.

Un equip de rescat en muntanya de la Guàrdia Civil es va traslladar a l'helicòpter a la zona del Puig i un altre per terra es va desplaçar a Coll de Sa Batalla.

Els efectius del GREIM que anaven en l'aeronau baixaren al cim del Massanella i començaren la recerca de la dona. Després de cinc hores recorrent les zones adjacents del Massanella la varen trobar, tot i la climatologia adversa en aquests moments (fred, vent , neu, gel i negra nit).

La dona patia un principi d'hipotèrmia. Va ser atesa pels rescatadors i acompanyada on estava la seva filla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.