Setmanari d'informació local - 138 anys

Digitalitzada bona part de l'hemeroteca del Setmanari Sóller

Les publicacions des del 1885 fins al 1939 es poden consultar a la biblioteca digital de la UIB

El setmanari degà de la Part Forana, el Sóller, fa una passa més cap al futur amb la digitalització de 54 anys de la seva hemeroteca. La història de la Vall, recollida en prop de 30.000 pàgines, són a partir d'avui més accessibles als ciutadans gràcies a l'acord que el 2018 van signar l'Ajuntament de Sóller, la UIB i el Grup Serra amb el compromís de digitalitzar i catalogar el setmanari des de la seva creació, l'any 1885.


El treball, iniciat fa dos anys, ha donat els seus fruits i ahir el Ajuntament va presentar el resultat d'aquesta digitalització i d'accés obert per a tothom. En un format de gran qualitat i amb un sol ‘clic’ els ciutadans poden accedir a les notícies que van aparèixer al Sóller entre 1885 i 1939. Des de les inundacions de Sóller i Fornalutx en 1885, passant per la inauguració del Ferrocarril (1913), els diferents canvis polítics municipals o la Guerra Civil. Tot això es pot consultar a través de la Biblioteca Digital dels Illes Balears (ibdigital.uib.es) o des de la pròpia pàgina web de l'Ajuntament de Sóller.


La tasca titànica, liderada pel director del Servei de Biblioteca i Documentació de la Universitat, Miquel Pastor, i l'arxiver municipal Antoni Quetglas, s'ha realitzat en un treball de llargs mesos per a recopilar tota la col·lecció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.