Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller es decanta per la tradició

Tres dels forns més antics afirmen que als sollerics no els agrada gaire innovar en les panades i els robiols

Les festes de Pasqua tenen una gastronomia tradicional pròpia: panades, robiols i crespells. Però els temps canvien i també les tendències en l’elaboració d’aquests productes. Per saber quins canvis han patit les preferències dels sollerics, tres dels forns amb més història de Sóller comenten la tendència.

Al forn de Can Frau la seva propietària, Antònia Frau Crespí, diu que al seu negoci continuen amb les modalitats tradicionals de carn, peix, i carn i xítxols. A més, ja fa estona que introduïren les de pollastre amb ceba, però comenta que tampoc vol innovar gaire en aquest sentit, ja que considera que cada festa ha de tenir la seva tradició. Lamenta que el ritme de vida que duim fa que aquestes tradicions es perdin una mica (el fer panades en família). Els robiols els manté amb els farcits de sempre: cabell d’àngel, brossat i crema, i ja fa algun temps que introduí els de confitura de taronja.

Frau diu que si hagués d’innovar d’alguna manera, ho faria amb productes autòctons. A Can Panxeta, Cília Socias coincideix en què al seu portal sols tenen demanda de panades tradicionals. Encara que les de carn de xot sols les fan baix comanda, ja que tenen un públic més reduït.

Ells tampoc no fan modificacions a les modalitats tradicionals, sols el robiol de taronja, que el tragueren un any per la Fira de la Taronja i fins i tot venen de fora a cercar-ne. Per la seva part, Andreu Marroig, de La Lareña, utilitza la mateixa recepta des de fa cinc generacions i no han introduït novetats en els farcits. Marroig confirma que la tendència dels sollerics és la de seguir amb els productes i farcits de sempre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.