Setmanari d'informació local - 138 anys

La pandèmia fa caure les vendes d’oli d’oliva DO

La Cooperativa ha desqualificat més de 10.000 litres de la temporada 2019-20 per vendre’l com a oli d’oliva Verge Extra

46703
L’oli d’oliva perd qualitat amb el pas del temps, per això s’havia de treure l’estoc acumulat.

La pandèmia també ha afectat la comercialització de l’oli d’oliva amb segell Denominació d’Origen (DO). A finals de novembre de 2020 la Cooperativa de Sóller disposava de més de 10 mil litres d’excedent d’oli d’oliva que no va poder vendre com a DO Oli de Mallorca.


El tancament obligat al mes de març de 2020 i la disminució de l’activitat en molts sectors que demandaven l’oli DO de Mallorca provocà l’aturada quasi total del canal Horeca (hoteleria, restauració i cafeteries). Val a dir que aquest canal de venda permet comercialitzar el 80% de la producció olística. Davant aquesta situació d’aturada completa de la comercialització, la Cooperativa de Sant Bartomeu s’adherí a la convocatòria de subvencions convocada pel Govern per ‘salvar’ al sector de l’oli i poder desqualificar-lo. Això significa vendre aquest oli de màxima qualitat però sense el segell DO, a canvi el Govern subvenciona als productors per les pèrdues que això genera.


La Cooperativa de Sant Bartomeu també s’afegí a aquesta línia d’ajudes econòmiques i optà per la desqualificació de 10.706 litres d’oli, el que suposà quasi un 10 % de l’oli que tenia amb segell DO. Val a dir que ‘l’or líquid’ solleric va mantenir la categoria de Verge Extra i així s’ha comercialitzat.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.