Setmanari d'informació local - 138 anys

El ple aprova no prorrogar de moment la concessió a Aqualia

La moció presentada pel grup socialista demanava un pacte per remunicipalitzar el servei de l’aigua i el clavegueram

Al ple celebrat dimarts hi assistiren la majoria de regidors de manera presencial, després de quasi un any. | Irene Cabrer

El ple ordinari municipal celebrat dimarts aprovà per unanimitat no prorrogar de moment la concessió amb l’empresa gestora de l’aigua, Aqualia. La moció, que fou presentada per l’agrupació socialista, demanava un pacte per remunicipalitzar l’aigua una vegada finalitzi el contracte amb l’empresa, l’any 2030. La moció finalment s’acceptà per part de tots els grups polítics amb algunes modificacions en la proposta inicial del PSOE.


Durant l’argumentari de la moció del ple, en el qual la majoria dels regidors hi assistiren ja de manera presencial, gairebé totes les forces polítiques coincidiren en què fou una de les mocions més negociades i debatudes des de l’inici d’aquesta legislatura. Així, adoptaren el compromís de no allargar el contracte de concessió a Aqualia, a fer un estudi tècnic i «planificar adequadament una possible remunicipalització de la gestió de l’aigua». A més, es comprometeren a crear una Comissió de l’Aigua integrada per tots els grups polítics, amb l’objectiu de planificar aquesta remunicipalització. També l’Ajuntament reconegué «el valor de l’aigua com a dret humà i bé essencial».

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.