Setmanari d'informació local - 138 anys

«L’època medieval no fou obscura»

Pérez estudià la defensa de Mallorca després de la Conquesta. | Irene Cabrer

Plàcid Pérez (Sóller, 1950) es va doctorar en Història Medieval el passat 23 d’abril. És conegut per les seves investigacions i aportacions al coneixement de la història sollerica i per haver ordenat, entre d’altres, els arxius històrics de l’Ajuntament, la Cooperativa o el Defensora Sollerense. Ha contribuït també en la recuperació d’alguns arxius de les fàbriques de teixits com la de Can Bac. En aquesta entrevista explica allò què ha investigat.

Pérez s’ha dedicat des dels 16 anys a investigar la història sobretot d’època medieval de Sóller i per extensió de Mallorca. La tesi li ha servit per recopil·lar i posar a l’abast dels investigadors i interessats tota la feina feta durant anys de traduir els documents escrits en llatí i català antic.

-Vos heu doctorat recentment. Quin és el tema de la tesi?
-La tesi té dues parts. Una és l’analisi de la Conquesta de Mallorca per Jaume I l’any 1229 contra els andalusins on estudiï què va passar amb els vençuts. La segona, és com s’organitza la defensa de Mallorca una vegada conquerida perquè la gran preocupació dels conqueridors era perdre Mallorca. Per això es crea l’any 1232 una host de 100 cavallers armats que hauran controlar l’illa i defensar-la.

Podeu llegir tota l'entrevista a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.