Setmanari d'informació local - 138 anys

La Gamba de Sóller ja té el seu concurs internacional

La primera edició de l'esdeveniment culinari serà el 20 de setembre, una aposta municipal per a vincular territori, producte local i gastronomia

Ahir es va presentar al restaurant Can Boqueta de Sóller el Primer Concurs Internacional de Cuina de la Gamba de Sóller, un esdeveniment que culminarà el dia de 20 de setembre al club Marina Tramuntana del Port. Segons el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Sebastià Aguiló, "aquest concurs té com objectiu promocionar el patrimoni cultural i gastronòmic del municipi i durant la jornada prèvia a l'esdeveniment hi haurà activitats de promoció dirigides a mitjans de comunicació i gastrònoms".


Cal recordar que l'anomenada Gamba de Sóller és la denominació gastronòmica que rep la gamba vermella que es captura en els caladors de Mallorca, un producte de proximitat de gran valor econòmic i gastronòmic per les seves especials qualitats organolèptiques que fan que aquest crustaci es pugui distingir de l'altres zones del mediterrani.


A la presentació d'ahir van assistir el batle, Carlos Simarro, el regidor Aguiló, el xef de Can Boqueta, Kiko Martorell; Mari Pau Vázquez, organitzadora d'esdeveniments i el crític gastronòmic Andoni Sarriegui. Els mitjans varen poder degustar diversos plats preparats amb el deliciós crustaci, com un carpaccio o un arròs melós.


Participació
El concurs estarà obert a tots els cuiners professionals i les inscripcions es podran realitzar entre els pròxims dies 20 de juny i 20 d'agost. Posteriorment es donaran a conèixer les receptes finalistes, entre sis i deu plats reparats amb gamba. El jurat avaluarà per separat sabor, elaboració, tractament, originalitat i presentació. El primer i segon premi estan dotats amb 1.500 euros cadascun. Com a activitat complementària se celebrarà una mostra de vins de la Serra de Tramuntana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.