Setmanari d'informació local - 138 anys

«La Cooperativa ha de ser útil al pagès»

Gual prepara nous projectes per potenciar la cooperativa. 

Miquel Gual Pons (Sóller, 1964) és el president de la Cooperativa de Sóller des de 2014. Des del març de l’any passat combina aquest càrrec amb la presidència de Camp Mallorquí. En aquesta entrevista fa un balanç de l’activitat de la Cooperativa durant la pandèmia i del futur d’aquesta institució.

-Com va la venda de la taronja aquesta temporada?
-Hem tengut problemes fins ara amb el calibre M, és a dir la taronja mitjana, que és més petita i es ven per fer suc. Fins que l’hosteleria no ha arranacat ha costat molt treure aquesta mida. A més, molts dels nostres socis ens volien entregar tota la producció a la Cooperativa, quan en altres anys també la venien directament a altres, i no hem estat capaços d’absorbir tota la producció perquè no hi havia mercat.

-No s’ha pogut destinar a l’exportació?
-No. Perquè per exportar ha de tenir un calibre determinat, per tant, si no es destina a fer suc té poca sortida. En èpoques de bonança turística hi havia moments que ens faltava aquesta taronja mitjana.

-I l’any passat?
L’any passat la venda de la taronja va a anar molt bé. Quan començà la pandèmia teníem la plena de la primarenca (Navelate) i encara havia de començar la tardana (Valencia). En aquells moments pens que vam prendre una decisió molt encertada i no en posàrem cap dins la cambra frigorífica i la vam poder vendre tota fresca.

Podeu llegir tota l'entrevista a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.