Setmanari d'informació local - 138 anys

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 54%

47017

L'estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de juny, davallen un punt respecte del mes anterior. Així ho ha explicat avui el Govern que ha ressaltat que s'observa una tendència creixent a Menorca, on pugen del 51% al 54%, i a Formentera, on s’incrementa un punt, situant-se al 47%. Per contra, a Eivissa els resultats es mantenen amb un 51%, mentre que a Mallorca baixen del 55% al 54%.

L'escenari de juny és igual que el del maig, ja que les unitats de demanda (UD) del Pla i Eivissa es mantenen en escenari de prealerta i la resta en el de normalitat. Si no hi ha recuperació, les de Migjorn, Tramuntana Nord i Formentera podrien entrar en prealerta el juliol i la d’Artà ho podria fer a l’agost.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que juny ha estat humit a les Illes Balears, ja que es varen acumular, de mitjana, 27,6 l/m2, més del doble del que és habitual. Pel que fa a les temperatures, ha estat un mes càlid.

Per illes, el mes ha estat molt humit a Mallorca, amb 28,5 l/m2, i a Menorca, amb una mitjana de 38,7 l/m2. Pel que fa a les Pitiüses, ha estat humit, amb 12,8 l/m2. Tot i les altes precipitacions, el dèficit hídric interanual es manté a totes les illes. En el conjunt de l’arxipèlag, la precipitació interanual presenta un dèficit d’un 15% respecte la mitjana històrica. Per illes, és del 24% a les Pitiüses, del 15% a Mallorca i del 13% a Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.