Setmanari d'informació local - 138 anys

«La depuradora ha quedat antiquada»

Pep Lluís Fortesa és d’ençà de fa dos anys el president del Sindicat de Regants de Sóller, la comunitat activa més antiga de tota Mallorca que fou fundada l’any 1863. Amb més de 1.000 socis, el Sindicat gestiona l’aigua de la font de s’Ullet i la font de s’Olla amb els seus respectius ramals

Forteza té la Legislació d’Aigües i la consulta sovint d’ençà que ocupa el càrrec de president . | Aina Borràs

Pep Lluís Forteza (Sóller, 1950) rellevà Miquel Soler en la presidència del Sindicat dels Regants l’any 2019. Ha ocupat el càrrec aquests dos últims anys, tan difícils per a tots els sectors per mor de la pandèmia i en aquesta entrevista explica als reptes als quals s’ha enfrotat.

-Recentment us heu queixat de la depuradora, quin problema hi ha?
-La depuradora de Sóller ha quedat antiquada i no té les dimensions suficients pels pics d’aigua que hi ha avui en dia. A l’hivern no passa res, però a l’estiu que consumim bastant aigua depurada, sovint hem d’aturar durant dos dies els motors que ens fan arribar l’aigua perquè estan embossats amb tovelloletes i compreses.

-I això que us suposa?
-Cada vegada ens hem de gastar uns 1.000 euros en arreglar els problemes derivats dels embussos.

-Considerau que l’aigua que us arriba està contaminada?
-A veure, contaminada hi està. Allò que realment importa és fins a quin punt. La depuració a Sóller hauria de ser terciària per reduir totalment aquesta contaminació i que els regants de Sóller no passassin pena, sobretot per l’hortalissa.

Podeu llegir tota l'entrevista a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.