Setmanari d'informació local - 138 anys

Comença la temporada de la llampuga al Port

Quatre embarcaciones d’arts menors solleriques arranquen amb la captura d’aquest peix en una temporada que estimen bona

F: Shadha Agliata

Dimecres començà la temporada de la llampuga. Al port de Sóller són quatre embarcacions d’arts menors que enguany podran capturar aquest reconegut peix blau. Ho faran fins a dia 31 de desembre, quan es tanca la veda. Malgrat la temporada s’allargui fins a finals d’any, els pescadors coincideixen en què cap a «finals de novembre o principis de desembre les captures baixen significativament i donam per acabada la temporada de la llampuga», afirmen.


Un dels pescadors professionals que es dediquen a la pesca d’aquesta espècie és Gregori Mayol ‘Passador’. Mayol té una de les quatre embarcacions d’arts menors que fondeja al Port de Sóller. Aquestes embarcacions són les úniques que tenen en exclusivitat la pesca de la llampuga que per enguany s’espera una bona temporada. Així ho afirmà Mayol, el qual assegurà que «tant a Sóller com a la resta de l’Illa enguany ha augmentat, i molt, la demanda de peix».


Segons Mayol «a Sóller es consumeix bastant aquesta espècie però també a nivell de tota l’Illa, en canvi a Menorca i Eivissa no hi ha demanda perquè no hi ha tradició». De fet, la llampuga és un peix que curiosament es consumeix a Mallorca, Malta, alguna zona de Grècia i al Carib. Res més.


El màxim permès de captures per embarcació és de 150 quilògrams al dia i no hi ha cap restricció en la mida del peix. L’òrgan que regula la quantiat de captures per embarcació és l’organització de Productors OPMallorcaMar. En altres temporades les captures han oscil·lat entre les 80 i les 120 tonelades per campanya mentre enguany s’esperen xifres similars als anys anteriors tan en captures com a ingressos. Els preus, a l’inici de la temporada, poden oscil·lar entre els vuit euros i els catorze.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.