Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller se suma a 8 municipis contra «l’abandó bancari»

Darder tem que amb la fusió de Bankia i La Caixa tanquin sucursals

Una de les sucursals de Bankia amb el cartell de La Caixa. | ARCHIVO

Després de l’anunci fa uns dies que Deià es quedarà sense oficina bancària, els ajuntaments de nou municipis de l’Illa, entre els quals hi ha Sóller, han fet front comú contra allò que anomenen ‘l’abandó bancari’.
El fet és que si Deià finalment es queda sense oficina bancària, els veïns d’aquest municipi seran derivats a les oficines de Sóller fet que, segons el primer tinent de batle, Carlos Darder, «minvarà la qualitat del servei tant dels sollerics com de la resta d’usuaris». A més, Darder tem que «amb la fusió de Bankia i La Caixa es tanqui alguna de les quatre sucursals que hi ha al nostre municipi en què ja s’acumulen llargues cues d’espera».


Per tal d’evitar aquesta situació, el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament ha fet un informe en què valora negativament el possible tancament d’alguna de les sucursals solleriques, ja que «afecten considerablement als principis d’igualtat i oportunitat de condicions a les persones més vulnerables del municipi, concretament en el col·lectiu de persones majors i persones amb discapacitat», explica.


El primer tinent de batle, convocat pel batle de Deià Lluís Apesteguia, es va reunir dilluns amb representants de Mancor, Esporles, Costitx, Lloret, Fornalutx, Bunyola i Montuïri per posar fil a l’agulla davant la problemàtica que els municipis més petits de l’Illa es van quedant sense oficines bancàries. «Treballarem des de dos vessants, d’una banda la desaparició dels bancs i caixes a pobles petits i, per una altra, la fusió de sucursals que es reduiran de manera severa en altres localitats», va explicar Carlos Darder.
Els representants dels nou municipis han quedat convocats a una nova reunió per a dilluns que ve, 20 de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.