Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament presenta la reforma integral del mercat que costarà 2,3 milions

El batle donà a conèixer l’avantprojecte que pretén convertir-lo en un «espai obert i connectat amb el futur eix de vianants del centre»

L’Ajuntament ha presentat aquesta setmana la seva proposta per a la reforma integral del mercat municipal per convertir-lo en un modern espai comercial «obert i connectat amb el futur eix de vianants del centre». Així ho va definir dimecres el batle, Carlos Simarro, durant la presentació de l’avanç d’aquest projecte, que tendrà un cost de 2,3 milions d’euros.

D’aquesta quantitat el consistori preveu aconseguir prop d’1,9 milions d’una subvenció europea que acaba de sol·licitar, mentre que la resta anirà a càrrec del romanent de tresoreria. La redacció del projecte d’execució no està inclosa dins aquest pressupost, segons es va confirmar des dels serveis tècnics.

El finançament s’obtindria dels ajuts a mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals curts de comercialització que s’emmarca dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència impulsat per l’Estat.

Espai obert
La tècnica municipal que ha elaborat l’avantprojecte va explicar que el principal objectiu que persegueix aquesta la reforma és «donar solució als problemes que presenta el mercat actual», que va ser construït el 1936, i al llarg de segle XX va sofrir diverses reformes, la darrera d’elles l’any 1990. Durant l’estudi realitzat per a la redacció de l’avantprojecte els tècnics han constatat que l’immoble «té molt espai desaprofitat, especialment a la primera planta, i no té resolt un accés principal i atraient que el connecti amb l’espai urbà adjacent, sinó que és un mercat tancat».

La proposta és aprofitar l’actual cos principal de l’edifici però també la primera planta, actualment en desús i els soterranis i connectar-los amb l’entorn urbà. L’actuació més important que contempla la proposta és l’eliminació del volum que actualment ocupa la peixateria per convertir-la en una gran porxada amb arcs oberta cap a la plaça del mercat, suavitzant alhora els desnivells existents.

A l’interior es planteja una redistribució dels llocs de venda, però «mantenint els petits trasts centrals que actualment s’utilitzen per a la venda de fruites i verdures i que suposen una característica singular que dona personalitat pròpia a aquest espai comercial».

A la primera planta es preveuen usos administratius i la construcció d’un segon espai polivalent que se situaria a l’altre costat i que en el futur es podria connectar a través d’un passadís situat sobre les cobertes dels punts de venda laterals. Els soterranis, finalment, albergarien les instal·lacions, la zona de càrrega i descàrrega, els magatzems i cambres frigorífiques, el dipòsit de residus i un aljub.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.