Setmanari d'informació local - 138 anys

El nou Centre Serra de Tramuntana de Raixa obre les seves portes

Les presidentes Armengol i Cladera inauguraren ahir l’espai amb l’objectiu d’apropar aquest patrimoni natural a la ciutadania

Les autoritats a la presentació d'ahir. T. AYUGA

El Centre Serra de Tramuntana ja és una realitat. La possessió de Raixa acollí ahir matí la inauguració de l’espai a finca pública, una inauguració que comptà amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol i presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. El nou centre té com objectiu apropar a la ciutadania la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat.

L’esdeveniment formà part d’una sèrie d’actes que es fan per commemorar el desè aniversari de la distinció de la UNESCO. Segons Cladera cal «entendre la Serra en tota la seva dimensió cultural, tradicional, estètica i espiritual». També explicà que aquest projecte «apropa la Serra a la ciutadania i projecta al món tots els valors que fonamenten la seva declaració com a Patrimoni Mundial». La inauguració comptà amb la presència de representants de la societat civil i els batles dels municipis de la Serra. Durant l’acte, Armengol remarcà que amb el 10è aniversari de la declaració «comprovam com l’objectiu de protegir i de divulgar els valors inigualables d’aquest indret va endavant i una mostra n’és aquest centre que ens recorda quina és la història i quines són les particularitats d’aquest territor». «En definitiva, que ens ajuda a conèixer-lo, perquè és a partir del coneixement que aprenem a valorar, estimar i protegir el nostre entorn», remarcà.
El projecte ajudarà a conèixer els 20 municipis que formen part de la Serra de Tramuntana i presentarà noves possibilitats de visitar-la amb informació dels itineraris i els llocs més emblemàtics. A més, el centre servirà per remarcar el valor etnològic i sociològic de la finca de Raixa aprofitant la seva història i el seu passat. Per això s’ha dotat la finca de diversos espais multifuncionals on es duran a terme altres activitats més enllà del seu funcionament museogràfic que ahir obrí al públic.


Cal recordar que aquest mes d’octubre els jardins de Raixa són una nova ruta cultural del Consell Europeu, reconeguda per l’Associació Cultural d’Itineraris Europeus i que disposa d’una xarxa estable de vint-i-vuit parcs i jardins històrics d’arreu d’Europa. Aquest projecte pretén millorar i renovar l’actual Raixa i compta amb un pressupost de 500.000 euros subvencionat amb l’Impost de Turisme Sostenible.
Un entorn musegístic per posar en valor el patrimoni de l’Illa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.