Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca Blue vol encomanar un estudi sobre l’estat de la posidònia al Port

47491
SOLLER . MEDIO AMBIENTE. El fondeo sin control amenaza la ya escasa posidonia de la bahía | Lluc Garcia

Recol·lecta de doblers per ‘salvar’ la posidònia del Port. L’associació que vetlla per l’estat del fons marí deMallorca, Mallorca Blue, denuncia que «a Sóller hi ha una flota invasora que destrueix cada estiu el que queda de posidònia mil·lenària» referint-se als centenars de vaixells que fondejen a la badia durant els mesos d’estiu.

A aquesta denúncia l’Associació també suma la petició de suport econòmic per part dels sollerics per encomanar un estudi. «Si es fes una col·lecta de 4 euros per cada solleric, es podria encarregar un estudi complet al Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (Imedea Uib-Csic) per a conèixer les causes de l’eutrofització de les seves aigües de bany a l’estiu i la degradació de la badia de Sóller», asseguren.

Des de l’associació veuen del tot «necessari» que s’abordi aquest tema, ja que consideren que «la mar és la clau de la nostra economia». La proposta de Mallorca Blue ha vengut motivada per la notícia que un estudi assegura que Sóller ha perdut bona part de la posidònia en els darrers anys per mor dels fondejos.

Alguns navegants ja s’han queixat de les acusacions d’aquesta associació i asseguren que allò que s’ha de fer és limitar i regular els fondejos, en lloc de culpar totes les embarcacions perquè segons diuen el Port de Sóller és un Port on arriben i se’n van vaixells.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.