Setmanari d'informació local - 138 anys

La justícia de Balears autoritza el passaport Covid en la restauració

SOLLER. HOSTELERIA. RESTAURACION. Mas de 30 barres y restaurantes de Sóller reabren las terrazas tras la nueva desescalada. | A.B.

El Tribunal Superior de Justícia dels Illes Balears (TSJIB) ha donat el vistiplau a la petició del Govern balear sobre l'ús del certificat Covid-19 en la restauració, una mesura que el Consell de Govern i els agents socials varen consensuar aquesta mateixa setmana i que necessitava l'aval de la justícia per a la seva implantació a partir d'aquest mateix dissabte i fins a passades les festes de Sant Sebastià. D'aquesta manera, les Illes se sumen a altres comunitats autònomes que han pres aquesta mesura i cal destacar que a Balears ja era obligatori el certificat Covid-19 per a l'accés a l'oci nocturn i a les residències de persones majors.

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, va detallar aquest dilluns que la mesura en qüestió s'aplicaria en aquells establiments amb capacitat major de 50 persones tant en interiors com en terrasses cobertes. De manera inicial els clients hauran de presentar el document que acredita que compten amb la doble pauta de vacunació. També es podrà accedir als establiments si es justifica que s'ha passat la Covid-19 en els últims sis mesos o si s'acredita una prova diagnòstica amb resultat negatiu realitzada entre les 48 i 72 hores prèvies.

Aquest dimecres, la Fiscalia ja es va mostrar partidària d'implantar aquest mecanisme de control tant per a restaurants com per a bars de copes amb espai per a més de 50 persones. Ho va fer sobre la base d'una doctrina de l'Alt Tribunal que sosté que l'exigència del passaport no vulnera els drets a la igualtat ni a la intimitat, atès que no hi ha dades que s'emmagatzemin i es permet que obtinguin el document tant persones vacunades com sense immunitzar, previ test negatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.