Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern ampliarà el certificat COVID als bars després de l'augment de casos

El Consell de Govern ha aprovat aplicar aquesta mesura en vista de l'evolució del virus

El Govern s'ha reunit aquest dilluns amb la Mesa de Diàleg Social i ha acordat l'extensió de l'exigència del certificat COVID als bars de més de 50 persones en vista del ràpid augment dels contagis de les darreres setmanes, més d'un 25 % en menys de 15 dies. El Consell de Govern ha revisat a la reunió d'avui dilluns les mesures per controlar la pandèmia, però abans havia convocat una reunió als agents socials per proposar-los aquesta ampliació.

La proposta ja s'havia anunciat extraoficialment a empresaris i sindicats, ja que consideren que és una manera d'aturar els contagis sense haver d'adoptar restriccions dures. Els agents socials no volen ni sentir a parlar de mesures com les de fa un any. El 9 de desembre del 2020, un cop passat el pont de la Constitució, el Govern va anunciar el tancament de l'hostaleria a les 17.00 hores amb permís només per a les terrasses, es va aprovar el toc de queda a les 22.00 hores i es van decretar limitacions de aforaments als domicilis particulars que van afectar de ple les celebracions de Nadal.

Un any després, la realitat és que hi ha molts més contagis que aleshores, però molts menys ingressos hospitalaris. La incidència acumulada a 14 dies era divendres de 392,3 casos per cada 100.000 habitants, per sobre dels 249,2 casos de fa un any. La situació als hospitals era la inversa: el 2020 hi havia 291 persones ingressades, 48 ​​a les UCI, quan ara n'hi ha 172, 34 a UCI. Tot i això, i malgrat que la realitat hospitalària no és tan greu, es preveu que els contagis vagin a més per l'augment de les reunions socials d'aquests dies festius. En aquest context, el Govern creu que s'han d'adoptar més mesures de contenció i una és ampliar l'exigència del certificat COVID als bars, que van quedar exempts fa dues setmanes.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ja va anunciar la setmana passada que no es descartava ampliar l'exigència als bars en funció de l'augment de casos. L'augment ha arribat, com s'esperava, i aquesta és la raó per la qual precisament avui es proposarà a la Mesa de Diàleg Social una mesura que va quedar descartada fa dues setmanes. La incidència acumulada estava llavors en 289 casos per cada 100.000 habitants, un 25% menys que actualment.

El Govern també ha aprofitat la reunió ordinària del Consell de Govern per revisar la situació d'alerta sanitària de les Illes. Mallorca ha empitjorat sensiblement per això és molt probable que el nivell de risc augmenti i, amb ell, l'exigència del passaport en determinats espais.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.