Setmanari d'informació local - 138 anys

Els ciutadans ja poden fraccionar el pagament dels tributs

Aquesta setmana s’ha obert el termini per fraccionar el pagament dels rebuts municipals. Els ciutadans ja es poden dirigir a les oficines de l’Agència Tributària de Sóller (ATIB) per pagar a terminis fins al 10 de febrer els tributs que tenen domiciliats. El tràmit es fa una sola vegada i es renova cada any de manera automàtica.

En el cas de l’Impost de Béns Immobles (IBI) es podrà dividir en quatre o nou terminis, segons convingui, per començar a pagar des del mes de març i finalitzar al mes de novembre.

Per fer el tràmit de manera presencial, primer s’ha de demanar cita prèvia a l’ATIB. En cas de voler fer la gestió per via telemàtica els contribuents es poden adreçar al web de l’Ajuntament o de l’Agència Tributària per evitar les cues.

La regidora d’Hisenda, Andrea Pomar, explicà que «el tràmit és molt fàcil i ràpid, ja sigui si es fa a les oficines o de manera telemàtica a través del web de l’ATIB». A més, afegí que «el pagament a la carta no comporta cap interès per al contribuent».

Val a dir que per als contribuents que no hagin sol·licitat aquest sistema de pagament a la carta abans del 10 de febrer, l’ATIB cobrarà els rebuts en període voluntari amb un sol termini que comprèn des d’octubre a desembre.

El rebut del fems
El rebut del fems, per contra, passa a ser semestral i no trimestral tal com es cobrava fins ara i queda exclosa del fraccionament. El canvi serà automàtic a partir d’aquest exercici i la factura passarà a tenir dos conceptes: el que es cobra per la recollida dels residus i la part que es paga a Tirme, a la planta de tractament. La factura del fems, que per a 2022 pot arribar a tenir una rebaixa de gairebé 20 euros, es cobrarà entre l’abril i maig i entre l’octubre i el desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.