Setmanari d'informació local - 138 anys

Creu Roja invertirà prop de mig milió d’euros en reformar la seu de Sóller

El finançament per realitzar les obres previstes per enguany de Can Coixí s’obtindrà de la venda de la casa on s’ubiquen actualment les oficines, amb fons europeus i de propis

L’edifici on s’ubica una de les institucions humanitàries amb més trajectòria de Sóller ha quedat absolet. Per aquest motiu la Junta Local de la Creu Roja de Sóller reformarà la seva seu ubicada al carrer Joan Baptista Ensenyat. L’entitat invertirà prop d’un milió d’euros en la rehabilitació de Can Coixí a partir de fons procedents de la venda de la casa on actualment s’hi ubiquen les oficines i a partir de fons propis i d’una ajuda europea.

Aquest projecte nou, pretén remodelar unes instal·lacions que ja no s’ajusten a les necessitats dels usuaris ni de les activitats que l’entitat vol dur a terme. Així, «ja fa més d’un any i mig que començàrem a debatre el canvi», comentà el president de l’Àssemblea Social de Sóller, Joan Albertí. Dins la reforma, sobretot s’ha tengut en compte adaptar les instal·lacions a les persones amb mobilitat reduïda i en transformar l’antic edifici en un energèticament eficient.

Així, s’instal·larà un ascensor per poder accedir a les dues plantes superiors i a tot l’immoble, es tomaran algunes de les parets interiors per transformar les sales actuals en espais multiusos que es tancaran mitjançant correderes per aprofitar bé l’espai. Tot i aquesta transformació la institució no modificarà la Gallera ni el pati que hi condueix «amb l’objectiu d’organitzar activitats a l’aire lliure», assegurà Albertí.

També es renovarà tota la coberta «perquè cau i tenim molts problemes de goteres i humitats i arreglarem la façana, sempre però respectant l’edifici», afegí el president. A més, es reubicarà l’espai per els volunaris i el destinat a les oficines, que a dia d’avui es troben a la casa que la Creu Roja vol vendre. Tot i que manca el permís d’obra que concedeix l’Ajuntament de Sóller, Albertí confia en començar les obres dins el 2022.

Els projectes
Malgrat la pandèmia, la Creu Roja de Sóller ha continuat amb la seva tasca assistencial i d’emergència social a la Vall. D’ençà del confinament ha augmentat el servei de teleassistència, que mitjançant un conveni amb els Serveis Socials de l’Ajuntament ajuden a 152 persones i dona servei a uns 250 usuaris.

Per totes aquestes persones també s’ofereixen durant la setmana cursos de cuina; tallers de memòria; de reforç escolar i d’informàtica; cursos adreçats als cuidadors i properament un curs del maneig del mòbil per a les persones de més edat. A més, l’entitat compta amb 130 voluntaris «sense els quals no seria possible dur endavant el nostre objectiu. Per tot això, són necessàries unes noves intal·lacions, ja que ara mateix han quedat antiquades per poder realitzar la nostra tasca», informà Albertí.

La Creu Roja de Sóller es va fundar dia 12 de setembre de 1906. Després de passar per diverses seus, l’entitat s’establí definitivament l’any 1933 a la casa número 13 de carrer del Vent. Posteriorment adquiriren la taverna de can Coixí, que estava al costat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.