Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila no descarta haver de regular les plaques solars en rústic

Dependrà de la llei que finalment aprovi el Parlament

Fornalutx ha instal·lat plaques solars damunt el depòsit d’aigua del camí del Mas.

El decret llei aprovat la setmana passada pel Govern que dona llum verda a la instal·lació de plaques solars en sòl urbà, deixa en l’aire certs punts claus per a Sóller.


El document, que encara ha de ser tramitat com a llei i convalidat pel Parlament, deixa fora d’aquesta delimitació provisional el sòl rústic catalogat com a protegit i a Sóller tot el sòl rústic està catalogat com protegit incloent la zona d’horts i tarongers. És per això que l’Ajuntament no descarta haver de regular les instal·lacions de panells fotovoltaics per autoconsum en aquestes zones, ja sigui mitjançant una ordenança municipal com preveien fins ara o bé fent una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).


Val a dir que la intervenció de l’Ajuntament en la regulació d’aquestes instal·lacions no serà necessària si la negociació entre els partits del pacte autonòmic (PSOE-Més-Podem) i la posterior convalidació del decret per part del Parlament inclou un o diversos punts que facin referència al sòl rústic protegit. En aquest sentit, la portaveu de Més per Sóller, Laura Celià, ha demanat al coordinador del seu partit, Lluís Apesteguia, que «negociï la incorporació d’aquestes zones per resoldre aquesta singularitat que tenim a Sóller». Celià considera que «hem de seguir fent feina totes les administracions perquè la mesura beneficiï al màxim possible de famílies solleriques».


Per la seva banda, el regidor d’Obres i Urbanisme, Jaume Bestard, ha explicat que «haurem d’esperar a veure si el Govern inclou el sòl rústic així com veure què inclou el Consell dins la guia de criteris estètics per als entorns protegits».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.