Setmanari d'informació local - 138 anys

Els usuaris denuncien retards de quasi 20 dies per aconseguir cita al PAC

SOLLER - CORONAVIRUS - EPIDEMIAS - LAS CITAS PARA VACUNARSE EN EL PAC DEPENDEN DE LA LLEGADA DE DOSIS. | ARCHIVO

Els usuaris es queixen del retard que hi ha al centre de salut de Sóller per aconseguir cita amb el metge de capçalera.Diversos pacients sollerics s’han queixat i han denunciat que en telefonar al PAC per sol·licitar cita presencial, se’ls ha oferit la visita per fins 18 dies més tard, fet que no agrada als pacients que consideren «inacceptable» esperar més de 15 dies per poder veure el metge de capçalera.

Els usuaris expliquen que abans de l’arribada de la pandèmia l’espera màxima per aconseguir cita era d’entre 2 i 3 dies i argumenten que ara que ja fa un any que hi torna a haver visites presencials, s’hauria de recuperar aquesta mitjana d’espera. El fet és que el maig del 2021 el Govern anuncià el retorn de la presencialitat als centres de salut, després d’un any sencer sense aquest servei.

En aquest moment, conten els pacients, fou quan l’espera per aconseguir cita va començar a augmentar fins al punt que sovint has d’esperar entre 10 i 20 dies per veure al metge, asseguren. Aquest fet provoca un empitjorament del servei oferit pel centre de salut que deixa prou descontents als seus usuaris.

Val a dir que en esclatar la pandèmia, l’atenció primària s’hagué de reorganitzar i adaptar-se a les cites telefòniques. A més, el fet d’executar 'tests covid' i vacunar foren noves feines que hagueren d’assumir gairebé d’un dia per l’altre deixant poc marge per a l’organització. Aquest fet provocà una certa saturació en l’atenció primària que tot sembla apuntar, encara arrosseguen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.